Farver i krukker og kasser

Kig lidt på krydderurterne. Er det ikke som om de ligner blomstrende planter selvom det bare er bladene, der lyser i forskellige farver?

 

Til dekorative krukker og kasser er det især interessant at vælge de krydderurter, der har forskelligt farvet løv. Salvie findes med både purpurfarvede, grågrønne og hvidkantede blade. Også timian har mange flere farver på de små blade end bare grønt. Og persille er køn sammen med blomster.
 
Bruger du krydderurterne i krukker på fortrappen nu, kan de flyttes til området nær bryggersdøren, når de rigtige sommerblomster skal overtage krukkerne på fortrappen. Så er det nemt fra køkkenet at hente drys til sommermaden. 

 

Prøv at mikse sommerblomster med spiselige urter som f.eks. persille, der altid er smuk de grønne blade mellem alle farverne
 
Her er det for-glem-mig-ej plantet sammen med persille. Det er yndigt og en måde at liste noget spiseligt ind på en begrænset plads. Læg mærke til, at man kan plante på flere måder i krukken, pallerammen og i bedet: på én række med ensartet afstand eller let forskudt i to rækker, så planterne samlet set fylder mere i bredden. I begge tilfælde vokser planterne helt tæt sammen efter nogle ugers voksetid.

 

Også forårsblomstrede stauder er livsbekræftende og længelevende. Primula, der findes i et utal af arter og sorter, er virkelig fremme i lang tid. Når den ene sort er afblomstret, er en anden klar til at overtage.
Ved at købe forskellige primulaer og først bruge dem i krukker og siden plante dem ud i haven, får man det fulde udbytte af planterne. Og så er primula gode bunddækkeplanter især, dér hvor solen ikke skinner alt for hårdt, fordi andre planter giver en let skygge.

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld