Den lille hvidløg skole

                          
Sig ordet hvidløg, og du får straks stærke kommentarer tilbage. Få grønsager vækker så mange følelser som disse. Grunden er sikkert den karakteristiske smag – og lugt. Samtidig indgår hvidløg i manges husråd og fungerer som en medicin for kroppen. De kan blandt andet beskytte mod svamp og virus.
Plantning
Løg trives virkelig ikke i for fugtig jord, så sørg for at du har et veldrænet sted til løgene. Jorden skal være muldrig og kalkrig. Hvidløg dyrkes som et fed, som du sætter i jorden, helst om efteråret, for at få høst efterfølgende sommer. At vinteren bliver kold spiller ingen rolle, hvidløg er nemlig meget robuste. Sæt feddet 5–10 cm dybt, og beregn cirka 15 cm mellem hvert fed.
Sådan vokser de
Et fed giver et helt hvidløg.
Opbevares
Løgene skal helst tørre udendørs og opbevares derefter ophængt på et tørt og luftigt sted. De holder så i cirka 6 måneder.
Tips
Toppen af hvidløg kan faktisk bruges som purløg, men med lidt hvidløgssmag i.
Interessant at vide
Der er mange gode husråd for at fjerne hvidløgsduften i ånden. Et af de mest almindelige er at tygge på persille, basilikum, mynte og timian. Et andet trick er at bruge tandtråd. Madrester med hvidløg, som har sat sig fast mellem tænderne, bevirker selvfølgelig, at ånden lugter i længere tid.


 
 
Hvidløg  'Therador'
Udsøgt smag, stor høst og desuden vældigt robust og letdyrket – hvad mere kan man forlange?
 
Hvidløg   'Thermidrome'
Hvidløgene for dig, der elsker det franske køkken – stor, tidlig og meget tolerant over for kulde. Har en svagt lilla farve og kan give 8-14 fed pr. løg. Stænglerne kan flettes, sorten er mindre tilbøjelig til at danne halsløg, velegnet til lagring.
 
Planteafst, cm: 15 - Rækkeafst, cm: 20 - Plantested: Sol –
Plantes i løbet af oktober
 
 

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld